Berending, voorjaar 2014.

In deze tijd van het jaar is het nooit zo druk in het Health Center. Komt omdat het het droge seizoen is.

Natuurlijk zijn er nu ook zieke mensen. Wat veel voorkomt is hoesten, longproblemen, huidaandoeningen(veel zon en wind, dus droge huid), wonden(in mindere mate, omdat er niet op het land gewerkt wordt). Dan de dingen die het hele jaar door voorkomen, niet seizoens gebonden, zoals hoge bloeddruk, bloedarmoede(beiden komt veel voor), diabetes, epileptie, zwangerschap,tandpijn, ouderdomskwalen(pijn in de heup, hele lichaam, slechter slapen, obstipatie etc.).

Het center krijgt een goede poetsbeurt en we gaan de indeling wat veranderen. Deze verandering is echt een verbetering, werkt professioneler.

Er worden op verzoek ijzeren rekken in een ruimte gemaakt. Van ijzer zodat de termieten ze niet kunnen vernielen(eten ze op, zowel hout als karton).

Op die rekken gaan we dan bananendozen plaatsen, nadat we ze uitgezocht/gesorteerd hebben. Dit willen Ees en Evelien doen als zij op vakantie komen in Berending. Ze zijn er van 23 maart tot 4 april. Hebben medicijnen en verbandmiddelen keurig zo neer gezet, dat het overzichtelijk is en dus makkelijk te vinden/pakken. 

Ook de afdeling waar vrouwen bevallen veranderen we. Er is nu meer privacy voor degene die aan het bevallen is.

Buiten het center zijn ze bezig een muur te maken, zodat het moeilijker wordt voor gieten, koeien, ezels en schapen om binnen te komen. Als straks de sinasappel boompjes geplant zijn, hoeven die niet bang te zijn te worden af gevreten door die beesten. Vernielen echt heel veel.

Verder is het dak van de carport voor de ambulance verlaagt. Zijn nieuwe golfplaten op gekomen.

Toen ik terug kwam was het plafond in de ruimte waar de bedden staan gedeeltelijk naar beneden gekomen. Dit door toedoen van de termieten. Hadden de huoten tussen balkjes "opgevreten".

Is nu een plafond van golfplaten in gekomen; ijzer eten de termieten niet. Deze vernielen ook veel en is weinig tegen te beginnen.

Al met al: het wordt er steeds nog iets beter op.

Wat jammer, ik wilde foto's plaatsen, maar die heb ik met telefoon gemaakt. Weet nu niet hoe ik deze in de site geplaatst krijg. Ik ga mijn best doen, te weten te komen hoe en wat.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

truus en marielle | Antwoord 19.12.2014 00:04

Hoi Denis, ben blij weer wat van je te horen en wat doe je met veel plezier dit goeie werk, maar dat zit in je aard,100 % inzetten. vruchtbaar 2015 gewenst same

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.06 | 12:29

Je krijgt heel wat voor je kiezen Denis. Ik vind je heel moedig! Geniet van je verloftijd in Nederland! Lieve groet, Mijnie

...
03.01 | 17:18

prachtig Denis een naamgenoot echt verdiend, wij wensen jullie een vruchtbaar en gezond jaar in 2018, groeten vanuit Berlicum xxx

...
19.12 | 09:54

Jij hebt ook facebook? Dan stuur ik je daar een messenger bericht" ok. MAr dan moet je het wel accepteren

...
18.12 | 23:00

Ja dat kan ook, via internet is veel mogelijk, waar woon jij?

...
Je vindt deze pagina leuk