Een aantal foto's!

Hier worden de stenen gemaakt voor het toilet en de douche.

Op deze pagina hoop ik jullie een aantal foto's te kunnen laten zien.
Het zijn allerlei foto's, die ik gemaakt heb tijdens mijn verblijf.

Ik ben in een dorpje geweest met een Gambiaanse vriend van ons, om daar het "kerstfeest" van de Islam te vieren. Een groots feest, waar een ram op traditionele wijze wordt geslacht en gegeten.
Maar voor het zover is, gaan met name de mannen eerst naar de Moskee. Ze zijn allemaal op zijn mooist gekleed. Daar wil ik niet voor onder doen, vandaar mijn afrikaanse dressing( ik ben niet naar de Moskee geweest uiteraard ).
Het is net als bij ons, de hele dag eten en drinken.

Ook heb ik een trouwpartij in dat dorpje gezien. Een man trouwt twee vrouwen en een andere man trouwt een vrouw ( kan later nog meer worden ). Een Moslim mag namelijk vier vrouwen hebben, als hij haar en de kinderen maar kan onderhouden.
Het dorp Bondali ligt op 125 kilometer van Serekunda vandaan. Ik ga met de lokale taxi en de reis duurt ongeveer 3 uur. Het merendeel van de weg is niet verhard, vandaar. Ik zit met ongeveer 16 personen in zo'n bestelbusje. Ook weer een te gekke ervaring. Ik vind de mensen daar ( nog ) veel verdraagzamer dan hier.
Als "blanke" wordt je hier als een ik weet niet wat behandeld. Van mij hoeft dat niet, maar dat is hun cultuur. Je stoot ze tegen de borst, als je teveel afwijst. Dus ik laat het maar gebeuren.
Dit zie je onder andere aan de stoel die voor mij klaar gezet wordt.

Wat een geweldige ervaring, hoe de mensen hier leven. Een aanrader.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

mijnie | Antwoord 08.12.2011 00:04

Mooie fotoreportage Denis en gekoppeld aan je logboek geeft het een duidelijk beeld van je werk in Gambia. Gefeliciteerd met je nieuwe functie en veel succes!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.06 | 12:29

Je krijgt heel wat voor je kiezen Denis. Ik vind je heel moedig! Geniet van je verloftijd in Nederland! Lieve groet, Mijnie

...
03.01 | 17:18

prachtig Denis een naamgenoot echt verdiend, wij wensen jullie een vruchtbaar en gezond jaar in 2018, groeten vanuit Berlicum xxx

...
19.12 | 09:54

Jij hebt ook facebook? Dan stuur ik je daar een messenger bericht" ok. MAr dan moet je het wel accepteren

...
18.12 | 23:00

Ja dat kan ook, via internet is veel mogelijk, waar woon jij?

...
Je vindt deze pagina leuk