Standaard pagina

Lieve mensen.

In de afgelopen periode heb ik nogal wat vervelende dingen voor de kiezen gekregen. Het begon midden juli, toen inwoner van Berending, die hogere functie heeft bij NAWEC(het onze NUON), opdracht gaf, de electriciteitsmeter bij ons weg te halen. Was een leenmeter, omdat in 2014 er geen nieuwe meters waren. Solarsysteem in orde laten maken, dankzij Bubacarr. Dus gelukkig wel weer stroom na enkele dagen. Reden weghalen: daar heb ik zo mijn gedachten over, maar wil voorzichtig zijn.

Eind oktober komt onze eigen meter. Dankzij de inzet van Buba Badjie. Was al betaald in januari 2017. Helaas heeft geheel Gambia problemen met aanlevering van stroom, dus meestal overdag een electriciteit. Gelukkig wij wel, dankzij solarsysteem.

Dan op maandag 7 augustus, als ik van het werk kom, ligt er een dode hond naast de auto, onder de carport. Is al in verregaand stadium. Joosje, die bij mij logeert voor 3 weken en Omar Kujabi zijn er ook. Wij begraven de hond, maar gelukkig maakt Joosje foto's. Zoals jullie weten, loopt er al een rechtszaak tegen de buren, sinds 2013. Helaas is eigenlijke bewoner in december 2016 overleden. Nu woont daar zijn oudste broer. Volgens de wet kan dit niet.

Hij wordt ingelicht door zijn jongere broer, dat er gegraven is in de compound. Graaft dode hond op en roept mensen in het dorp om, om te komen getuigen, van wat hij ziet. Een drukte van jewelste. Bubacarr laat zich niet uit het veld staan en informeert "bezoekers" hoe het wellicht werkelijk zit. Om 24 uur komt politie zaak bekijken. Laten mij met (nog) met rust.

De volgende morgen, voordat ik wil gaan werken, word ik op politiebureau Gunjur ontboden. Bubacarr, Baks, Joosje, Omar en ik gaan er samen naar toe. De aanklagers zijn er ook. Beiden partijen kunnen het woord doen. Wat een geluk dat Bubacarr erbij is. Aan het einde van de middag worden we naar huis gestuurd. Aangifte klopt niet, compound is nl. geen eigendom van aanklager. Voel me geruster.

Dit duurt echter maar een paar uurtje. Hij heeft aanklacht gewijzigd: ik heb hond dood gemaakt. Mensen die mij kennen, weten wel beter. Ben blij dat ik mug kan doden.

Het hele gedoe begint weer en wordt nog erger. Die woensdagmorgen als Joosje en ik aan het werk zijn, word ik gebeld, moet naar politiebureau Gunjur komen. Ik vertel hun niet te komen zonder Bubacarr en die is het dorp uit(zeg ik niet tegen hun). Ik verzoek hun, Bubacarr te bellen. Om 16 uur die middag zijn we er. Om een lang verhaal kort te maken, het duurt tot 24 oktober, tot de zaak gesloten wordt. De aanklagers verschijnen van de 4x maar 1 keer op de rechtbank. Als rechter hun die ene keer vraagt de naam te noemen van degene die hond gedood heeft, zegt de broer: I d'not know". Dan verzoekt de rechter over 2 weken met de 2 getuigen te verschijnen. Broer heeft nl. gezegd, dat hij getuigen heeft.

Tijdens een van zittingen, doet JP Hakkenberg ook nog zijn woordje, ten goede van mij.

Twee weken later verschijnt aanklager weer niet. Zaak wordt gesloten. Pijnlijk voor mij. Weet nl. niet wat de consequentie is voor de aanklager(s).

Wat is zo pijnlijk voor mij tot op heden:

- in het begin, meerdere mensen in het dorp, groeten mij niet meer(duurt gelukkig maar

  ongeveer 3 weken).

- uit de hoek waar ik steun van verwacht had, blijft geheel achterwege tot op heden(groeten

  of vermijden tot op heden nog steeds)

- voel mij niet gewaardeerd, voor het werk wat ik voor gehele gemeenschap doe;

   hoeven niet iedere dag "dank je wel te zeggen"

- weet niet of aanklager gestraft is; kan dit zo maar?

 

Wat is postief?

- " a friend in need, is a friend in deed"

- ik wil hier de namen noemen van mensen die er echt voor mij waren.

   Jan, mijn familie, Bubacarr, Baks, Joosje, Omar, Buba, Karamba, Ees en Evelien, JP,

    Elza, Hubertine en Hay, familie Bubacarr, Ina, Monique, Ankie en de mensen die ik vergeet.

    BEDANKT!!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.06 | 12:29

Je krijgt heel wat voor je kiezen Denis. Ik vind je heel moedig! Geniet van je verloftijd in Nederland! Lieve groet, Mijnie

...
03.01 | 17:18

prachtig Denis een naamgenoot echt verdiend, wij wensen jullie een vruchtbaar en gezond jaar in 2018, groeten vanuit Berlicum xxx

...
19.12 | 09:54

Jij hebt ook facebook? Dan stuur ik je daar een messenger bericht" ok. MAr dan moet je het wel accepteren

...
18.12 | 23:00

Ja dat kan ook, via internet is veel mogelijk, waar woon jij?

...
Je vindt deze pagina leuk