Laatste maanden van 2017

Sainy en Sanna Kujabi. Geboren: 27-03-2917.
Ina, Lamin en Ees(Isatou) Bojang. Ees: 20-04-2017.
Bacary geschopt door een koe.
Bacary, kleine week later. Is verhuisd, kwam niet meer.
Ees Bojang in de "box".
Deze 17 jarige jongen, is gevallen met de fiets. Eerst een zwelling en de dag erna, toen hij weer kwam, dit. Heb geleigheid verwijderd. Ben begonnen met Biogaze. Heeft prima zijn werk gedaan.

Deze tweede helft van 2017, kent goede en minder goede momenten. Eerst de goede wijn en dan de minder goede wijn.

Het werken in het Berending Health Center, ligt mij nog steeds aan het hart. Is geweldig mensen te kunnen helpen en er te zijn voor hun. Zeker met een luisterend oor.

Gezien het regenseizoen, was het weer drukker. No problem. Zoals meestal, weer de meeste patienten op lokatie kunnen helpen. Dat is mede dankzij twee mensen die bereid zijn, mij te adviseren. Het gaat om Lisette van der Linden en Leen Caspers. Beiden verpleeghuisarts.

Wat veel voorkomt zijn longproblemen, bloedarmoede, hoge bloeddruk, epileptie en diabetes. Niet te vergeten de bevallingen en de de mensen met wonden, wondjes. Dankzij de opgestuurde medicijnen en verbandmiddelen, kunnen wij hun helpen.

Helaas komt er naar mijn gevoel, nog teveel geslachtsziekte voor. Ook jonge meisjes die zwager raken. Jongste leeftijd begint bij 15 jaar. Kennen og gebruiken geen of nauwelijks anti conceptie middelen. Zijn wel verkrijgbaar, maar onbekend of te duur. Ook cultuur speelt rol.

Is ook goed om te merken dat er steeds meer mensen uit de omliggende dorpen komen. Soms uit dorpen,  25 of 30 km vanaf Berending gelegen.

Ondanks regenseizoen, weinig Malaria gezien. Vanaf 2012 geef ik bij verhoging of koorts, een preventief middel. Sinds dat jaar zie ik ook een daling. Of dit medicijn daar de reden voor is? Moeilijk achter te komen. Gebruik het zelf ook in in die tijd. 4 of 5 maanden, 1x per maand.

Deze periode minder kinderen geboren. Zit er wel weer aan te komen, als ik de zwangere vrouwen zie, die 1x per maand op het consultatiebureau komen, voor controle.

 Ook minder mensen overleden. Gelukkig maar.

 

 

Dezelfde jongen en dan ruim een week later. Zijn naam is Cello en komt uit Gunjur.
Nu een paar dagen later.
dit is 3 weken nadat hij gevallen was.
En dit is na 4 weken. Is eind oktober 2017.
Sanna en Sainy, geboren op 27 maart.
Ina Bojang, Lamin Bojang en Ees Bojang. Ees geboren op
Bacary is geschopt door een koe.
De wond van Bacary na 7 dagen. Daarna is hij verhuisd.
Ees Bojang in de "box".

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.06 | 12:29

Je krijgt heel wat voor je kiezen Denis. Ik vind je heel moedig! Geniet van je verloftijd in Nederland! Lieve groet, Mijnie

...
03.01 | 17:18

prachtig Denis een naamgenoot echt verdiend, wij wensen jullie een vruchtbaar en gezond jaar in 2018, groeten vanuit Berlicum xxx

...
19.12 | 09:54

Jij hebt ook facebook? Dan stuur ik je daar een messenger bericht" ok. MAr dan moet je het wel accepteren

...
18.12 | 23:00

Ja dat kan ook, via internet is veel mogelijk, waar woon jij?

...
Je vindt deze pagina leuk