De laatste 2,5 jaar!!

Buurvrouwen van de pas geboren baby, genieten van de lunch in de kraam kliniek. Op de stoel zit Kaddy. geweldige vrouw. Heb ik veel respect voor.

Beste familie, vrienden en bekenden.

Hier wil ik iets vermelden over algemene gebeurtenissen tot op heden 4 juni 2017.

Jullie is bekend dat wij in 2013 een rechtszaak tegen de bewoners van ons buurhuis hebben aan gespannen. De reden is dat de afspraken niet nagekomen werden en de grove beledigingen van de vrouw van de buurman. Zij werd niet niet gecorrigeerd. Waarom niet? Misschien vanwegen het doel, mij weg te pesten. In juli 2015 is de rechtszaak begonnen en ik ben zeker 15 keer in Brikama bij de High Court geweest. De laatste 4 keer, werk ik verhoord in het verhoorbankje(wij hebben immers een aanklacht in gediend naar de buren toe). Was niet eenvoudig, maar ik heb geen keer overgeslagen. Gelukkig had ik steun van vrienden en bekenden. Het meeste steun en advies, ontving ik van Bubacarr Drammeh. Ik wel hem en iedereen daarvoor bedanken. Op 28 november 2016 vindt de laatste zitting plaats. De rechter wil de zaak niet mee nemen naar 2017. In januari van jaar 2017 moet de uitspraak komen. Tot op heden is deze er helaas nog niet. Oorzaak: politieke problemen en nieuwe regering in The Gambia.

Helaas krijgt Sulay Tamba op die 28e november 's avonds een motor ongeluk en hij overlijdt aan zijn verwondingen op zaterdag 3 december 2016. Een trieste gebeurtenis, maar verandert niets aan de rechtszaak volgens Mrs. Andrew, onze advocaat.

Het huis wordt nu niet permanent bewoond, maar regelmatig slaapt er iemand van de familie Tamba. Is niet geoorloofd volgens de wet. Wordt door de advocaat aan gewerkt. Wij hadden nl alleen overeenkomst met Sulay Tamba en niet met de familie. Lijkt nu of hun de kwestie aan het "pesten" zijn. Vorige week is watertap in tuin vernield en afgelopen woensdag is electriciteit "vernield". Nu dus geen stroom.

 

Gelukkig ook een heel mooi, speciaal moment in 2017. Op 25 maart om 08.05uur is Denis Drammeh geboren. Zoon van Sirreh Colley en Bubacarr Drammeh. Zij hadden mij toestemming gevraag, hun zoon naar mij of Jan te vernoemen. Als het een meisje was geweest, wilden ze het de naam van os Mam geven. Ik heb nooit durven dromen, dat het mij zoveel zou doen, een naamgenoot te hebben. Ben nog iedere dag blij en trots. Samen met Kaddy, schoonmoeder van Sirreh, heb ik bevalling gedaan.

Een ander positief iets voor mij is, dat ik sinds eind vorig jaar, regelmatig bevalling bijwoon of doe. Als je moet, kun je veel meer dan je denkt.

Op 27 maart is er onverwachts een tweeling geboren. Twee jongetjes. Was van te voren niet bekend. Moeder is nooit op consultatie bureau voor zwangeren geweest. De eerste tweeling die in Berending Health Center geboren is. Twee jongetjes, Sanna en Sainey Kujabi.

Het doen of helpen bij bevallingen, geeft ook speciaal gevoel, band naar moeder en kind toe. Zal wel aan mij liggen.

Sinds een jaar ook meer Nederlandse bezoekers, die in Gambia op vakantie zijn. Veelal komt hun ter oren, dat een medelander daar in het Health Center werkt. Op de een of andere manier trekt hun dat. Een ander gegeven is, dat in het toeristen gebied, Senegambia en omstreken, je weinig merkt en ziet van het ECHTE GAMBIA. Hier spreek ik ook uit ervaring in 2002.

Het doet mij heel goed, deze vrienden, bekenden of nieuwe bekenden, daar te ontmoeten.

De salarissen van de medewerkers, wordt nu zelf bij elkaar verdiend, door het Health Center. Dit door verkoop medicijnen en de betalingen voor verbinden. Pallum hoeft zelden nog bij te springen. We proberen dat zo te houden. Hier dank aan Bart, Trijntje, Jan, Ees en Evelien en Aart, die zorg dragen dat de spullen verstuurd worden.  Hun zorgen voor belangrijke tools, zodat met name Papi en ik ons werk kunnen doen. Ook dank aan Mr. Dehabadi, arts in Engeland, die maandelijks een bedrag ter beschikking stelt.

Heel hartelijk dank hiervoor.   

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.06 | 12:29

Je krijgt heel wat voor je kiezen Denis. Ik vind je heel moedig! Geniet van je verloftijd in Nederland! Lieve groet, Mijnie

...
03.01 | 17:18

prachtig Denis een naamgenoot echt verdiend, wij wensen jullie een vruchtbaar en gezond jaar in 2018, groeten vanuit Berlicum xxx

...
19.12 | 09:54

Jij hebt ook facebook? Dan stuur ik je daar een messenger bericht" ok. MAr dan moet je het wel accepteren

...
18.12 | 23:00

Ja dat kan ook, via internet is veel mogelijk, waar woon jij?

...
Je vindt deze pagina leuk