2015 en 2016.

Denis Drammeh, geboren op 25 maart. Samen met Kaddy(oma van Denis) heb ik de bevalling gedaan. Hij is de zoon van Serreh en Bubacarr. Bubacarr is een vriend van ons. Hij is geboren 's morgens toen Jan, Ankie en Henk weer naar huis gingen. Hebben hem gelukkig nog gezien.

Goede 1e Pinksterdag 2017.

Is even geleden dat ik iets geschreven heb op de site. In de afgelopen 2 jaar is vanalles gebeurd in Berending natuurlijk. Ook daar staat het leven niet stil. 

Nog steeds geeft het heel veel voldoening wat ik daar kan en mag doen voor de mensen die medische hulp nodig hebben. Niet meer alleen de mensen van Berending weten de weg naar het Berending Health Center, maar ook van omliggende dorpen, neemt het aantal bezoekers nog steeds toe. Deze dorpen zijn: Kartong, Madina Salaam, Misera, Gunjur, Katack(Casamanche), Sifoe en ook van Brikama. Waarom? Volgens mij komt het door de medicijnen die wij ter beschikking hebben, maar zeker ook door het luisterende oor. Mede het doorvragen en mensen serieus nemen speelt mijn inziens een rol. Gelukkig kan ik altijd bij Leen Caspers(man van Eugenie Breukers), terecht om advies en raad. De voorkomende ziektes zijn weinig veranderd. Alleen zie ik toename van STD(=sexueel transfer disease), diabetes, hoge bloeddruk, bloedarmoede, relatieproblemen(in sexuele sfeer), geboortebeperking. Ook komt dementie meer aan het licht. Niet te voorkomen, maar wel begeleiden en voorlichting geven.

Vanuit de St. Andrew School, is meerdere malen onderwijzer Papis Mendy in center geweest met leerlingen. Ik beantwoord vragen nav. ziekte/gezondheid, HIV, geboorte, geslachtsziekte. Heel interessant en goed om te doen. Helaas krijgt het thuis geen vervolg, maar je moet ergens en ooit toch beginnen.

Gelukkig kunnen we nog steeds medicijnen en verbandmiddelen vanuit Nederland verschepen per container naar Berending. Dit dankzij de inzet van Aart Ploeg, Ees en Evelien.

De huidige medewerkers zijn: Papi Kujabi, Binta Badjie en Isatou Jammeh. Voor Kaddy Sanyang is de rol van vroedvrouw weg gelegd. Papi en ik zijn 7 dagen per week aanwezig. Geen hele dagen. Dat kan bruintje niet meer trekken.

Mede dankzij individuele donaties blijft het onderhoud van het center ook gewaarborgd. Dank hiervoor.

VOOR ALLE INZET VANUIT NEDERLAND, WIL IK IEDEREEN HARTELIJK BEDANKEN. MEDE NAMENS BEZOEKERS EN MEDERWERKERS VAN HET HEALTH CENTER.

   

Helaas geen foto waar Ankie en Henk ook op staan.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Eugenie Breukers | Antwoord 16.06.2017 20:07

Mooi wat je allemaal met zoveel passie en geduld doet voor de mensen daar!
Graag kom ik straks weer een paar dagen bij je logeren, helpen en samen zingen, eug x

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.06 | 12:29

Je krijgt heel wat voor je kiezen Denis. Ik vind je heel moedig! Geniet van je verloftijd in Nederland! Lieve groet, Mijnie

...
03.01 | 17:18

prachtig Denis een naamgenoot echt verdiend, wij wensen jullie een vruchtbaar en gezond jaar in 2018, groeten vanuit Berlicum xxx

...
19.12 | 09:54

Jij hebt ook facebook? Dan stuur ik je daar een messenger bericht" ok. MAr dan moet je het wel accepteren

...
18.12 | 23:00

Ja dat kan ook, via internet is veel mogelijk, waar woon jij?

...
Je vindt deze pagina leuk